З Днем святого Валентина

14 лютого світ відзначив День святого Валентина. З нагоди свята було продано 2 млрд «валентинок», кілька тон шоколадних цукерок і майже 227 млн червоних троянд. Американці підрахували, що прибутки від продажу «валентинок» займають друге місце після Різдва.

14 лютого

І ще кілька цікавих фактів про цей день:

  1. Виявилось, що рекордсменами з отримання святкових листівок є… вчителі та викладачі. Далі йдуть підлітки, мами та дружини. Частіше за всіх «валентинки» даруют діти у віці від 6 до 10 років.
  2. Щорічно напередодні Дня Заоханих ціни на цукерки піднімаються на 5-11 %. А обсяги продажів шоколаду та цукерок сягають майже 1011 млрд дол.
  3. У цього свята існує три символи – червона троянда, серце, пронизане стрілою, а також пара білих голубів.
  4. Британські вчені з`ясували, що жінки витрачають на подарунки для своїх чоловіків удвічі менше, ніж представники сильної статі.
  5. У Сполучених Штатах, в Техасі є місто, яке носить назву Валентин. Назване воно так через те, що перший потяг засновників прибув туди саме 14 лютого 1882 року.
  6. Італійська поштова служба повідомляє, що на 14 лютого в Верону, де жили Ромео і Джульєтта Шекспіра, на ім'я Джульєтти приходить більше тисячі листів з освідченням у коханні.
  7. В Ірані та Саудівській Аравії заборонено відзначати це свято на офіційному рівні. Порушникам загрожують величезні штрафи.
  8. Найбільше пропозицій руки і серця робиться саме в День святого Валентина.
  9. Англійці посилають любовні послання навіть своїм тваринам, особливо собакам і коням.
  10. У цей день італійці обов'язково дарують своїм коханим солодощі, там свято так і називається – солодким. Фіни цього дня відзначають День любові, даруючи подарунки у формі серця. До речі, 8 Березня у Фінляндії немає, отже фінські мами отримують багато подарунків саме 14 лютого. У Японії День святого Валентина більш нагадує «8 Березня для чоловіків», оскільки японські чоловіки отримують більше подарунків, ніж жінки. А ось в Данії люди посилають один одному засушені білі квіти.
22:11
1250