Цікаві факти про освіту

На сьогодні існує багато різних думок з приводу того, потрібна вища освіта чи ні, але той факт, що без освіти не можливе існування і розвиток суспільства є безперечним. Якісна освіта потребує вагомих фінансових затрат від держави. Найбільшу суму на освіту в розрахунку на душу населення витрачає влада Аляски, найменшу – Сомалі. Відповідно в цій країні зафіксований найвищий процент неосвіченого населення.

Те, що вчитися дійсно ніколи не пізно, довела на практиці американка Елізабет Ейчелбаум, яка отримала докторську ступінь у свої 90 років!

Найдавнішим з працюючих ВУЗів є не Оксфорд і не Сорбона, а марокканський університет Аль-Карауін ( араб. جامعة القرويين), який прийняв своїх перших студентів ще у 859 році.

Аль-Карауін - найстаріший з постійно працюючих університетів (м. Фес, Марокко)


Найстарішою школою є королівська школа в Кентербері, Великобританія. Вона була заснована в 597 році. Сьогодні вона відреставрована, переоснащена та пропонує освіту високої якості.

Найбільше років на навчання витратив британець Роберт Кронін. Для того, щоб отримати Прістонський диплом у свої 72 роки, Роберт провчився 52 роки і став найстаршим випускником.

Школа, що налічує найбільшу кількість учнів є школа Монтессорі в індійському місті Лакхнау. В школі, де щорічно навчається 28 тисяч учнів, обладнано більш ніж 1000 аудиторій, закуплено 3700 комп’ютерів.

Японські діти в школах крім отримання знань, вчаться бути самостійними. Школярі власноруч накривають обіди, прибирають класи, туалети. В японських школах не має прибиральниць.

У Німеччині першоклашки отримують спеціальний подарунок – шультуте. Це такий конус з подарункового паперу, наповнений олівцями, ручками, книжками, зошитами та солодощами!

До надзвичайних у нашому розумінні шкіл, можна віднести школи, розташовані в човнах. В кожній школі-човні є доступ до Інтернету, бібліотека та встановлені сонячні батареї. В таких школах навчаються діти у Бангладеш. Такі умови навчання викликані щорічними повенями. В деяких регіонах сезон дощів триває з липня по жовтень, при цьому рівень води підіймається до 4-х метрів.

Не менш цікаво дізнатися, що початкова школа в Пхума Чанг Танг, Тібет розташована на висоті 5373 метрів над рівнем моря, що на 200 метрів вище базового лагеря альпіністів на г. Еверест!

Майже у всіх університетах Європи навчається більше жінок, ніж чоловіків. Виключенням є лише Німеччина. Але в менш розвинених країнах чоловіки набагато випереджають жінок за рівнем освіти. В Індії доля жінок від загальної кількості грамотного населення лише 25 відсотків.

Найвищі заробітні плати серед вчителів в Швейцарії. Мінімальний річний заробіток викладача в цій країні становить 33 тисячі доларів.

В 2,5 рази більше зарплати отримують працівникі з дипломом в США, в порівнянні з співробітниками без диплому.

Найбільшу суму грошей, у розмірі майже 78 тисяч фунтів стерлінгів, мають бути готові викласти батьки учнів Міжнародної школи Айвлоа Спенсера (м. Лондон) за право вважати своїх нащадків справжніми леді та джентльменами. Навчання триває лише один місяц, учні проживають виключно в фешенебельних готелях, відвідують різні культурні заходи, галереї, музеї, бібліотеки та ходять в театри.

18:42
2479
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...