Хто відкрив Америку

Кожен другий вівторок жовтня США відзначають офіційне свято – День Колумба. По всій країні не працюють школи, банки, державні установи, а самі американці розважаються на театралізованих парадах або полюють на святкові знижки у торгових центрах.

Таким чином, нація вшановує відомого мореплавця, який в далекому 1492 досяг берегів континенту. Сьогодні день Колумба — офіційний вихідний день практично у всіх штатах.


Ім'я Колумба надзвичайно популярне у всьому світі, і особливо в США. Його носять міста, округи, річки, провінції і, навіть, держави.

На честь відомого іспанця названі держава Колумбія, провінція Британська Колумбія в Канаді, в США – федеральний округ Колумбія. У Штатах взагалі налічується більше тридцяти міст, названих на честь мореплавця, найбільше – місто Коламбус, столиця штату Огайо.

За що не люблять мореплавця?

Колумба шанують та пам’ятають, але ставлення до нього неоднозначне.
Дехто вважають його великим першовідкривачем, але багато хто ставиться до спадщини мореплавця зовсім інакше. Історики нагадують, що Колумб звернув в рабство корінних жителів на територіях, які він відкрив.

Протягом десяти років з моменту його першої появи на Багамських островах в 1492 році, чисельність індіанського народу таїно, який проживав там у ті часи, скоротилася приблизно з мільйона чоловік до 500.

Індіанці вважають, що історія, пов’язана з Колумбом завжди була сумнівною в тому, що стосувалося долі племен корінних народів. Вони вважають, що історія Колумба повинна бути розказана повністю.

15:02
1996
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...