Що ми знаємо про інші мови

Необхідність вивчення іноземної мови вже давно перестала викликати сумніви. Але що дає нам знання двох чи більше мов? Авжеж, більше можливостей при пошуку роботи, розширюється коло спілкування та світогляд. Вивчення мов впливає на збільшення об’єму мозку, попереджає хворобу Альцгеймера, розвиває музичні здібності, увагу, покращує пам’ять.

Знавці мов здатні вирішувати декілька задач одночасно та швидше пристосовуються до неочікуваних змін. Коли вивчаєш мову, ти не тільки вивчаєш нові слова, а пізнаєш іншу культуру, починаєш інакше сприймати світ, краще розумієш людей і відкриваєш для себе багато нового під час подорожей.

А ви знайомі з цікавими фактами безмежного світу іноземних мов?

1. 75% людей у всьому світі володіють більш ніж однією мовою.

2. Діти набагато легше вивчають декілька мов одразу. Це напрочуд гарна ідея для раннього розвитку дитини. Занурення в мовне середовище найкраще сприяє швидкому говорінню. Ідеальним для дитини є варіант вивчення двох іноземних мов, плюс своя рідна.

3. Для простого спілкування на побутові теми і розуміння співбесідника потрібно не так то й багато! Вам вистачить навіть 3000 іноземних слів, щоб подорожувати, бронювати готелі, купувати речі та відвідувати музеї, галереї, кафе. Проте, щоб читати книжки китайською потрібно знати не менш ніж 1000 ієроглифів.

4. Найскладнішим в світі вважається мова басків - народності, що проживає на північному заході Іспанії та південному заході Франції. Складність полягає у тому, що ця мова не має нічого спільного з будь-якими іншими мовами, слова мають незвичну структуру. 

5. Найлегшою мовою вважається фінська: фінські слова, як чуються, так і пишуться.

Баски - носії унікальної мови


6. Найпоширенішою за кількістю носіїв є китайська мова (мандаринський діалект). Розмовляють мандаринським близько 1 млрд людей!

7. Більше половини технічних і наукових видань в світі виходять англійською, також зазначено, що 80% світової інформації зберігається на англійській мові.

8. Англійська є рідною для 320 мільйонів людей, але більш ніж 700 млн вивчають як іноземну. Поширеність та універсальність англійської мови визначається політичними успіхами та науковими проривами англомовних країн.

9. У Євросоюзі є 21 офіційна мова.

10. Лише з 12 літер складається найменший в світі гавайський алфавіт.

I am. - найкоротше повне речення в англійській мові


11. На континенті Африка розмовляють більш на 1000 різних мовах та діалектах.

12. На території Росії, проживають 147 мілйонів мешканців, що розмовляють більш ніж 150-ма мовами. Це найбільша кількість мов в одній державі.

13. До міжнародних систем оцінювання знання іноземної мови відносять: TOEIC, IELTS, KET, CPE, TOEFL та інші. Для імміграції в Австралію або Нову Зеландію потрібна буде підготовка до екзамену IELTS, а от тест TOEFL необхідний для навчання або проживання в країнах Північної Америки.


Скільки років вам не було б і яку мову ви б не вивчали головним правилом лишається відомий всім принцип Repetitio est mater studiorum, що означає Повторення - мати навчання!

19:30
959
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...