З Днем незалежності США

Декларація незалежності США День незалежності США – не просто державне свято, це день народження Сполучених Штатів як вільної і незалежної країни. Більшість американців називають цю дату просто – «Четверте липня».

4 липня 1776 року було підписано Декларацію незалежності (англ. United States Declaration of Independence), і саме цей факт згадують у цей день. У Деклараціі незалежності США було проголошено, що тринадцять колоній у Північній Америці стають вільними та незалежними державами і що всі політичні зв'язки між ними та Великою Британією анулюються. Вперше в офіційному документі британські колонії іменувалися Сполученими Штатами Америки.

Звичайно, саме підписання Декларації не зробило країну одразу незалежною – офіційно незалежність штатів була визнана Англією лише в 1783 році. Саме тоді цей день і став офіційним святом.

Цікаві факти про 4 липня

Назву «День незалежності» стали використовувати лише з 1791 року.

Для більшості людей 4 липня є вихідним; якщо цей день припадає на суботу або неділю, то вихідний переноситься на п'ятницю або понеділок відповідно.

У день 50-ої річниці Декларації незалежності померли відразу двоє її авторів Джон Адамс та Томас Джефферсон, які були відповідно другим та третім Президентами США. У цей же день, але вже на 55-ту річницю помер і п'ятий Президент США — Джеймс Монро.

4 липня

Яскраві феєрверки – невід'ємні частина святкування Четвертого липня.

З днем незалежності всіх, хто любить Америку – тих, хто живе в ній, хто вже побував там або ще планує відвідати цю чудову країну!

23:49
2794