Пам'ятка для успішної здачі тесту ЗНО

Нижче наведені поради допоможуть випускникам покращити свій результат здачі тесту ЗНО з англійської мови.

1. Зосередься

Не дозволяй паніці контролювати твої знання. Розраховуй час, якщо якесь завдання не вдається, повернись до нього пізніше.

2. Охопи очима всі варіанти

Перевір чи є варіант, що підходить на 100%, але «не перемудруй»- інколи найпростіший варіант може бути вірним.

3. Дочитуй до кінця (Заголовки)

Шукаючи відповідний заголовок, дочитуй абзаци до кінця. Відповідь може бути в кінці абзацу, який узагальнює головну думку. Підкреслюй ключові слова в назвах заголовків. В тексті не обов'язково зустрінуться ті самі слова – шукай їхні синоніми. Перш за все, зрозумій загальний зміст. Одразу виключай очевидно невірні відповіді.

4. Аналізуй невідомі слова

Якщо значення якогось слова тобі невідоме, орієнтуйся на його корінь або здогадуйся за відомими словами з контексту. Вчитайся у зміст, перекладай подумки, здогадуйся.

5. Переконайся, чи ти правильно зрозумів питання (Множинний вибір)

Шукай відповідь саме на ці питання. Зрозумій різницю між варіантами у множинному виборі в читанні. У правильній відповіді – слова перефразовані. Будь обережним, якщо у відповідях на множинний вибір є слова з тексту – ці відповіді можуть бути неправильними.

6. Використовуй техніку виключення (Множинний вибір)

Одразу виключай очевидно нелогічні варіанти. Виключивши одразу 2 невірні відповіді в запитанні на множинний вибір в читанні, обирай серед двох ту, яка абсолютно не суперечить тексту. Решта неправильних варіантів або не містяться в тексті, або повністю чи частково не відповідають змісту. Протиріччя у змісті тексту і неправильних варіантах можуть стосуватися заперечення-ствердження, часових форм, різних числівників, частин мови, тощо. Проте, виключай неправильні варіанти обережно – вірною відповіддю може бути слово, якого ти не знаєш.

7. Приділяй увагу деталям (Завдання на заповнення пропусків у тексті)

У завданні на встановлення відповідності охоплюй очима весь текст, відповідь може бути в деталях, паралельно перечитуй опції, використовуй техніку «не про те», не втрачай з поля зору всі опції, одразу викреслюй використані опції для економії часу.

8. Вчитуйся в зміст тексту (Множинний вибір лексики)

У цьому виді завдань спочатку треба прочитати текст з пропусками, щоб зрозуміти, про що йдеться. Вставляючи пропущене слово, орієнтуйся не лише на зміст попередньої частини, а й наступної. Звертай увагу на граматичні зв'язки, узгодженість фраз, визначай частини мови за суфіксами, приділяй увагу значенню цього слова в контексті. Якщо є сумніви – спробуй усі варіанти.

9. Увага, граматика! (Множинний вибір граматики)

Уважне вчитування в зміст допоможе зорієнтуватися. За необхідності використовуй дослівний переклад. Знайди підмет і присудок, перевір їх узгодженість. Знайди, яка частина мови відсутня у пропуску. Якщо в реченні є присудок, то ще одного присудка бути не може!

Звертай увагу на пасивність або активність підмета. Нежива істота може бути в активному значені: The wind is blowing, і жива істота може бути у пасивному значенні: The boy is being praised.

Вставляючи дієприкметник і маючи при цьому сумніви, вдайся до дослівного перекладу, наприклад: «той, що робить» відповідає формі «дієслово + ing», «зроблений»«дієслово +ed» або ІІІ форма неправильних дієслів.

10. Дотримуйся правил написання листів

Не підписуй творче завдання власним ім'ям та прізвищем. Дотримуйся правил написання офіційного і неофіційного листа. Закінчуй офіційний лист фразою «Yours faithfully», якщо не вказано ім'я адресата і «Yours sincerely», якщо вказане. Але не використовуй ці фрази в неофіційному листі. Не переписуй зміст завдання, перефразовуй його. Кожний виділений пункт в творчому завданні має бути у відповідному параграфі. Використовуй фрази-зв'язки починаючи кожен параграф.

ОНЛАЙН-ЗАПИС             ОНЛАЙН-КУРСИ
5662
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...