​Matching Headings or Summaries Пошук відповіднотей. Заголовки до параграфів тексту.

​Matching Headings or Summaries  Пошук відповіднотей. Заголовки до параграфів тексту.

Пошук відповідніcтей. Заголовки до параграфів тексту.

У цій частині тесту ви зустрінете ряд коротких фраз або речень, які відповідають по змісту певним абзацам тексту. Короткі фрази або речення підсумовують інформацію як заголовки або узагальнення для кожного абзацу. Кожна фраза або речення позначені літерами (A, B, C, тощо). Ви повинні вибрати одну з цих фраз або речень відповідно до змісту кожного параграфу. Наприклад, якщо ви читаєте другий параграф і думаєте, що найкращим узагальненням або заголовком для цього параграфу є фраза В, ви повинні позначити у своєму аркуші відповідей під відповідним номером цього питання. Зауважте, що завжди буде принаймні одна з фраз, яка не відповідає жодному параграфу.Те, що вам потрібно зробити в цьому розділі тесту, - спробувати вирішити, про що саме йдеться в параграфі, оскільки їхній зміст передається у заголовку чи підсумку. Іноді ви побачите слово, яке з'являється в заголовку чи узагальненні, яке відображається лише в одному з абзаців. Наприклад, ви можете побачити, що заголовок D містить слова, які є в параграфі 2, але відсутні в будь-якому іншому параграфі. Не думайте, що то є певно, що заголовок D повинен відповідати параграфу 2; це може бути так чи не так - ви повинні прочитати весь заголовок і параграф ще раз, перш ніж приймати рішення про відповідь.

Під час іспиту

1 Перш за все, прочитайте заголовки (або узагальнення), оскільки їх зміст дасть вам уявлення про що йде мова.

2 Потім прочитайте весь уривок методом сканування, звертаючи увагу на вступні і заключні фраи параграфів, але не намагайтеся вибирати.

3 Прочитайте фрази- заголовки знову. Зазначте, яка фраза вам надається як приклад, якщо такий є.

4 Ви вже можете відчувати, що ви знаєте, які фрази повинні йти з деякими параграфами. Якщо це так, ознайомтеся з відповідними параграфами, і, якщо ви вважаєте, що ваш вибір правильний, позначте його на своєму аркуші відповідей.

5 Коли ви виберете заголовок (або узагальнення), злегка закресліть його в робочому екзаменаційному зошитіі, щоб він не відволікав вас. (Тим не менше, не закреслюйте слова надто сильно, оскільки ви можете пізніше вирішити, що відповідь була неправильною, і ви можете подивитися на цей варіант знову.)

6 Тепер прочитайте параграфи, для яких ви ще не вибрали фраз-заголовків. Прочитайте фрази-заголовки ретельно і спробуйте вибрати ті, які найбільш підходять. Якщо ви не можете зробити вибір, перейдіть до наступного параграфа та спробуйте знайти відповідну фразу для нього.

7 Коли ви перечитаєте весь текст, поверніться до будь-яких параграфів, для яких ви не знайшли відповідної фрази; напевно залишиться лише кілька фраз, які повинні полегшити вам вибір.

Пам'ятайте

Лише один заголовок або узагальнення відповідає кожному параграфу.

Одна з фраз не підходить для будь-якого параграфу, так що коли ви дійдете до кінця, все одно буде одна фраза, яку ви не використовували.

Не обирайте заголовок або узагальнення тільки тому,що в ньому містится слово з одного з параграфів. Це може бути правильна відповідь а може бути, що ні. Перечитайте заголовок і весь параграф ще раз.

Якщо ви пропустили відповідь, переконайтеся, що, коли ви вписуєте наступну відповідь, ви вказуєте її під правильним номером.

Не залишайте питання без відповідей. Якщо залишилось кілька сумнівних питань, здогадуйтесь логічно. Завжди є шанс , що ви вгадаєте вірно. 

08:08
712