Китай зустрів Новий рік

У ніч на 19 лютого Китай зустрів Новий рік за місячним календарем.Відтепер рік кози або вівці остаточно вступив у свої права. Прихід Нового року в Піднебесній вважається головним святом і має ще одну назву – Свято Весни.

Особливістю святкування Нового року в Піднебесній є вуличні процесії з ліхтарями. Ліхтарі потрібні для того, щоб Новий рік не заблукав по дорозі і все-таки прийшов.

Хлопавками і петардами у цей день китайці відлякують злих духів. А ще, святкуючи бажано послухати традиційних 108 ударів з давньої дзвіниці. Китайці вірять, що цей дзвін обов'язово принесе удачу в новому році.

Прихід Нового року завжди відзначають яскравим піротехнічним шоу. Хоча цього разу продаж піротехники було обмежено через екологічні проблеми у столиці.


Зустрічати Новий рік у Китаї прийнято у родинному колі.

Для того, щоб провести цей день з сім'єю мільйони китайців подорожують додому. Тому у ці дні реєструється найбільша міграція людей у світі за весь рік.

У своєму святковому настрої китайці, а разом з ними і увесь світ, сподіваються, що рік кози буде кращим за попередній, і що новий рік буде мирним роком.

22:23
1371